De gasprijzen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De meeste energieleveranciers rekenen op dit moment een gasprijs tussen de 0,90 en 1 euro. Een jaar geleden lagen de meeste gasprijzen nog rond de 0,70 euro per m3 gas. De vraag is hoe lang deze stijging nog gaat doorzetten, en wat je zelf kunt doen om toch te besparen op de energiekosten.

Isoleren

Dit kan een goed moment zijn om je huis (verder) te isoleren. Door extra isolatie aan te brengen, gaat je gasverbruik omlaag. Door de hoge gasprijzen op dit moment, zal een investering in isolatie ook sneller terugverdiend zijn.

Bewuster omgaan met energie

Is isoleren op dit moment geen optie? Dan kun je proberen om bewuster om te gaan met het gasverbruik. Probeer bijvoorbeeld korter te douchen, of zet de verwarming wat eerder uit, bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Een andere optie is overstappen. Ondanks dat de gasprijzen hoog zijn op dit moment, kan overstappen toch een (kleine) besparing opleveren. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites die de (mogelijke) besparing voor je uit kunnen rekenen, Zoals gaslicht.com, hier kun je energieleveranciers met elkaar vergelijken.